Ce este o mandala?

Mandalele sunt interpretate in hinduism ca reprezentand cosmosul, universul, recent fiind interpretata pornind de la interpretarea de baza si extinzand semnificatia universului la esenta lucrurilor, puterea de concentare catre un punct comun, central.

Despre mandala se spune ca are putere vindecatoare, foarte multi psihoterapeuti folosind-o in terapie, fiind la fel de des intalnita in dezvoltare personala.

Mandalele pot fi desenate la intamplare sau construite potrivit unor reguli, unele mandale fiind construite prin includerea intr-un patrat a patru „porti” in cerc, fiecare astfel de „poarta” avand un punct central in forma de T.

Mandala este o diagrama, reprezentata grafic prin cercuri concentrice. Termenul de „cerc” concentric sau „cercul”, trebuie interpretat cu mare larghete pentru a nu ne limita la desenarea de cercuri ci, avand grija ca intreg desenul, intreaga diagrama sa se concentreze in jurul aceluiasi punct, in jurul unei „seminte”, mai degraba cu sensul de „circular”.

Diagrama, este formata din 4 cadrane, dispuse simetric, in oglinda, formand un tot, respectiv o mandala.

Unele mandale includ un patrat cu patru „porți” in cerc. Fiecare poarta are un punct central sub forma unui T. Pentru un budist sau hindus, mandala reprezinta universul.

Interpretarile ce pot fi facute asupra unei mandale sunt numeroase si pot reda/reprezenta o sumedenie de informatii despre sinele tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *